Koffie Geschiedenis

Informatie over hoe Koffie is ontstaan en in ons land kwam.

De historie van Koffie gaat terug tot in de dertiende eeuw, maar de echte herkomst van koffie is niet echt duidelijk.

In het algemeen wordt de herkomst van koffie toegeschreven aan de voorouders van de Ethiopische Oromo stam die het eerst ontdekten dat de koffieplant een effect had p je energie. Er is echter geen direct bewijs gevonden waar de Koffie in Afrika groeide of wie van de inwoners het gebruikte of ervan af wist voor de 17de eeuw.

Het verhaal van Kaldi, de 9de eeuwse Ethipoische geithoeder die koffie ontdekte, is pas geschreven in 1671 en is waarschijnlijk een anekdote.

Vanuit Ethiopie is de koffie verspreid naar Egypte en Yemen. Het eerste originele bewijs over koffie drinken of kennis van de koffie plant verschijnt in het midden van de 15de eeuw in de Sufi Kloosters in Yemen.  In Arabië werden de koffie bonen voor het eerst gebrand en koffie gezet op een bijna identieke manier zoals die vandaag wordt gemaakt.

In de 16de eeuw had koffie de rest van het Midden Oosten bereikt, Perzië, Turkije, en Noord Afrika. Koffie is daarna verder verspreid naar Italy, de rest van Europa, naar Indonesië, en naar Noord- en Zuid Amerika
Koffiebonen aan de Koffie Plant