De Nieuwe Senseo Sarista

Douwe Egberts Senseo Sarista ZwartHet SENSEO® SARISTA bean-funnel koffiezetapparaat zet sensationele koffie van vers gemalen bonen.

De hersluitende bean-funnels zijn eenvoudig te verwisselen per kopje en met één druk op de knop zet u 1 kopje, 2 kopjes of een volle kan heerlijke, verse koffie!
Zo'n bean-funnel is goed voor zo'n 20 kopjes en er zitten ook 20 DE spaarpunten op (voor de spaarders onder ons).

Je kunt drie sterktes instellen: Sterke, Normaal of mild. Koffie dus met voor ieder een eigen smaak. Let op: Dit geldt voor de zwarte versie!

De Sarista zet heerlijke koffie die uiteraard heel erg vers is door de beanfunnels, een handig opzet reservoir met bonen die je per kopje kunt verwisselen.

De Sarista is wel groter dan een normale Senseo, maar daar krijg je dan echt wel wat voor terug. Ik vind de koffie veel lekkerder dan die met Senseo Pads.

Heb je ‘s morgens zin in een een wat krachtigere smaak maar ‘s middags wat milder, dan switch je door middel van een draaibeweging gewoon even van smaak. en daar zijn er genoeg van.

Sarista Explosion

Het reinigen moet je de wel even leren, maar er zitten goede instructies bij. Iedere dag wel even de prutbak en lekbak legen en je kunt weer een dag genieten.

Voor mij lekker ‘savonds een Caffeine vrij versie, heerlijk en redelijk snel te maken.

Verwacht geen stil apparaat zoals de Excellent 10.
De bonen moeten natuurlijk wel gemalen worden en dat maakt nu eenmaal geluid.  Dus als je ‘s-morgens niet tegen dat geluid kunt dan zul je een heerlijke kop koffie missen.

Sarista Caffeine Vrij

Een korte introductie van de Senseo Sarista

De Senseo Sarista is er ook in het wit, maar daar moet je wel de Isoleerkan apart bij bestellen. Bij de zwarte versie zit hij wel standaard bij.

Douwe Egberts Senseo Sarista Wit

Oplossen van het knipperende groene lichtje van de Sarista

Hieronder een korte video hoe je de meest eenvoudige problemen op kunt lossen als het groene lichtje op de Senseo Sarista blijft knipperen.

Filterkoffie en Koffie Filters

In tegenstelling tot Koffie Cups wordt filterkoffie gebruikt in koffiefilterapparaten of door met de hand kokend water op de koffie in de filter te gieten.

Het grote voordeel van filterkoffie is dat de dosering en daarmee de sterkte van je koffie zelf te bepalen is.

Filterkoffie is er in heel veel soorten en voor de Nederlandse markt is Douwe Egberts de marktleider. Douwe Egberts Roodmerk is daarbij de meest gedronken soort. Een van de beste koffiefilterapparaten is de Excellent .

Filterkoffie is er in verschillenden malingen, van grof  gemalen tot snelfiltermaling. Maar ook in verschillende smaken zoals de Black Filterkoffie die gemaakt is van Arabica koffiebonen.

Het zetten van koffie is met de methode van filter koffie net zo snel gebeurd, en soms sneller, als met cups. Moet je koffie zetten voor meer mensen dan is de automatische koffieautomaat beter.

Met een automatisch apparaat zoals de Excellent van Douwe Egberts vul je het water reservoir en vul je de filter (bij voorkeur Melitta filters) met de koffie van je keuze. De Excellent heeft twee standen, normaal en extra heet. Mijn voorkeur is de normale stand.

Als je koffie met de hand wilt zetten dan kook je eerst voldoende water, vult de filter met koffie en plaatst die op de koffie kan. Het kokende water schenk je dan langzaam op het midden van de koffie ervoor zorgend dat de filter niet overloopt.  Laat de het water doorlopen en schenk opnieuw water in todat de pot gevuld is.

Het grootste voordeel van filterkoffie is ook gelijk het grootste nadeel… je bepaalt zelf de sterkte! Sommige mensen hebben liever een sterke koffie en anderen een “normaal” kopje. De meeste mensen hebben een hekel aan een “slap bakkie”. Om zo'n slap bakkie te voorkomen kun je een maatlepel gebruiken die je normaal gesproken bij het koffiezetapparaat zult krijgen of kunt kopen. Die maat lepels geven de maat voor 1 of 2 kopjes waardoor het doseren een stuk makkelijker wordt.

Welke methode je ook kiest, filterkoffie is nog steeds de meest gebruikte manier van koffie maken.

Koffiefilter

Koffie Maker over Koffie, Apparaten en Recepten

Koffie Cremea

Deze site gaat over Koffie… maar dat wist je al aan de naam.

Koffie maakt al jaren deel uit van onze cultuur maar is de laatste jaren steeds meer in ontwikkeling vanaf koffiezetapparaten tot espresso apparatuur.

Maar wist je dat er ook heerlijke koffie recepten bestaan? Recepten voor koffie, maar ook met koffie als ingrediënt.

Hier kun je binnenkort meer lezen over alles dat met koffie te maken heeft, van koffie zetten, koffie en gezondheid, koffiebonen en koffie merken.

Koffie Mok - Nodig voor de Opzet

Koffie in Mok -Lang Genieten