Douwe Egberts Blend 1753

De nieuwe koffie van Douwe Egberts, Blend 1753, is er een uit de reeks Luxe Filterkoffies. D-E noemt deze serie de Arome Select.

In die serie ken je al de Excellent, Mocca, Decafe Intens, Black en Select. Daar is nu dus Blend 1753 bijgekomen.

Met die aanvulling heeft Douwe Egberts ook direct de verpakkingen veranderd. In plaats van de vertrouwde kartonnen dozen is alles nu in de standaard papier en aluminium folie verpakt.

De Douwe Egberts Luxe Filterkoffie Reeks

Blend 1753

Als koffie liefhebber wil je die nieuwe smaak natuurlijk proberen, alleen al om te zien of het inderdaad een nieuwe smaak is.

Douwe Egberts zegt zelf over het nieuwe recept:

Blend 1753 inspireert je om weer te genieten van de authentieke manier van koffie zetten, zoals filterkoffie bedoeld is. De karakteristieke smaak van Blend 1753 ontstaat door een melange van Arabica en Robusta bonen zorgvuldig en langzaam te branden. Dankzij de middel grove snelfiltermaling wordt de pure smaak van de koffie versterkt en ontstaat een aromatisch geurende koffie met iets minder bittertjes in de nasmaak.

Vooral de laatste opmerking over de minder bittere nasmaak was voor mij reden om deze filter koffie te kopen.

2 Douwe Egberts Luxe Filterkoffies

Het is eerste dat je opvalt als je de verpakking openmaakt is dat de koffie inderdaad iets grover is dan je gewent bent van de normale Aroma Rood Filtermaling.

Je bent geneigd om dan nog eens goed te kijken of je wel de goede hebt, hetzelfde effect als je wel en per ongeluk de Aroma Rood Grove maling gekocht had.

Douwe Egberts geeft aan dat je voor het beste resultaat per kopje koffie één maatschepje koffie toevoegt in je filter. Een maatschepje is ongeveer 6 à 7 gram of je neemt één afgestreken eetlepel. Ik houd zelf van een iets sterkere koffie en daarom doe ik er altijd een half maatschepje extra bij voor de pot.

De Smaak van Blend 1753

Douwe Egberts Blend 1753Bij de eerste slok van Blend 1753 proef je al dat dit een andere koffie is dan de standaard Aroma Rood. Een vollere smaak  “Evenwichtig & Rond” noemt D-E dat en dat past helemaal bij mijn smaak voorkeur. Of dat ook bij die van jou past, moet je natuurlijk zelf proeven.

De nieuwe koffie is gewoon erg lekker, vol van smaak en duidelijk met een andere nasmaak.

De nasmaak is inderdaad minder bitter, wat een aparte ervaring is. Je houdt echt een volle koffie smaak over! Voor mij is deze Douwe Egberts Blend 1753 zeker een blijvertje.

De prijs is wel een drempel om deze speciale koffie als standaard te gaan gebruiken. Gezien de hoeveelheid koffie die er hier in huis doorheen gaat is de extra 0.50 Euro,vergeleken met 250 gram Aroma Rood, toch iets om rekening mee te houden.

Als een speciale zondag morgen koffie is het zeker een aanrader en bij ons komt er daarom wel altijd een pak Blend 1753 op de koffie plank te staan.

Koffie Maker over Koffie, Apparaten en Recepten

Koffie Cremea

Deze site gaat over Koffie… maar dat wist je al aan de naam.

Koffie maakt al jaren deel uit van onze cultuur maar is de laatste jaren steeds meer in ontwikkeling vanaf koffiezetapparaten tot espresso apparatuur.

Maar wist je dat er ook heerlijke koffie recepten bestaan? Recepten voor koffie, maar ook met koffie als ingrediënt.

Hier kun je binnenkort meer lezen over alles dat met koffie te maken heeft, van koffie zetten, koffie en gezondheid, koffiebonen en koffie merken.

Koffie Mok - Nodig voor de Opzet

Koffie in Mok -Lang Genieten